Zpěvačka a básnířka s bohatým repertoárem od básnických recitálů až po rockové koncerty

Fotogalerie: Šedesátiny Dáši Vokaté v paláci Akropolis

Šedesátiny Dáši Vokaté v paláci Akropolis

08.02.2014 20:00
Překrásný večer jsme zažili v sobotu 8.2. v Paláci Akropole v Praze. Dáša Vokatá slavila své 60. narozeniny a křtila nové CD velkolepým koncertem. Na pódiu dominovala Dáša se svým současným hudebním partnerem Oldřichem Kaiserem, jako hosté se vystřídali Slávek Kaplan, Míra „Skalák“ Skalický, Joe Karafiát, Zdeněk „Londýn“Vokatý, Jiří Jelínek a Ladislav Herián. Moderoval František Čuňas Stárek.
Písně vystřídalo malé čtení Magorových veršů geniálními herci Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem, které doplnilo Dášino vzpomínání na Martina Ivana Jirouse řečeného Magor, po jehož boku Dáša strávila třetinu svého života.
 
Vyvrcholením večera byl křest nového CD Dva divoký koně nebo spíše požehnání, jak poznamenal zpívající farář Ladislav Heryán. Kmotr Karel Schwarzerberg potvrdil vstup CD do života výhozem mezi diváky. Na CD Dva divoký koně (produkce Klára agency a Guerilla records) jsou nejenom nové písně Dáši, ale i šest duetů s Oldřichem Kaiserem, čtení Jirousových básní pro Dagmarku a videoklip Můj milý (produkce Klára agency).
 
Milým doplněním večera bylo předání krásného dortu v podobě kytary s pěti postavičkami Tlučhořů, který byl předán Dáše a Jirkovi Lábusovi (proto postavičky s nekonečného rozhlasového seriálu), kteří slaví narozeniny den po sobě. 
 
 
Celý večer se nesl v myšlence spojení světů plných lásky a dobré vůle. Sešli se tady velké osobnosti nejenom na pódiu, ale i jako diváci. Ve zákulisí, kde se o pohoštění v postaral Jiří Rejtar se synem, se sešli osobnosti undergrandu v čele se Svatoplukem Karáskem, ale také Lída Rakušanová, Petruška Šustrová, Vladimír Franc, Ida Saudková, Karel Janeček, Pavel Opočenský a další.
 
Volná zábava pokračovala na malé scéně, kde hrál Bobeš Rossler a další až do rána.